Kdo je Bůh? Co je Bůh?

31. 1. 2010 12:10
Rubrika: Moje myšlenky a názory | Štítky: Bůh

 

  1. Bůh stvořil naši zemi a všechno, co je na ní.
  2. Bůh není, svět vznikl sám.

Je správné, že má každý svůj názor a jěště správnější je, když ta první strana dokáže tu druhou stranu přijmout a naopak.

Já se však nedokážu spokojit s názorem, že svět vznikl sám. Vždyť u toho nikdo nebyl. Nikdo nemůže přesně vědět, jak svět vznikl, kdo, kdy a jak ho stvořil (co a v jakém pořadí). Já mohu pouze věřit, že to byl Bůh.

Kdyby to nebyl Bůh, tak by skončil stvořením světa, jenže o Bohu vyšla jedna výborná knížka, která je světově uznávaná...ano je to Bible.

Vždyť žil Boží syn. Kde by se tady asi vzal, když by nebyl Bůh...když by nebyl Bůh nebyl by ani Boží syn....a On byl.

Nebo je tu ještě třetí možnost, svět vznikl sám, všechno se tu objevilo a až to bylo, tak přišel Bůh, a protože nikdo chytřejší široko daleko nebyl, tak se ujal vlády....je to blbost, ale i tady je třeba se zamyslet, kde se vzal ten Bůh??? Bůh nemá tělo a nebo ho může mít, když bude chtít, Bůh nemusí mít konkretní podobu a nebo taky může mít takovou, jakou zrovna potřebuje, Bůh nemá potřebu jíst, pít, spát. Bůh neshromažďuje hmotné věci, nepotřebuje peníze, nedívá se na televizi. Bůh nemusí zákonitě bydlet v nebi a sedět na obláčku, může být ve vesmíru. Nebo vůbec nemusí být ve vesmíru, může být až za ním, kdo vlastně ví, co za vesmírem??? Nikdo!

Nebo, že by Bůh vznikl z nějaké buňky, která se někde odštípla...? Ale může buňka milovat? Umí to vůbec? Má buňka rozum? Záleželo by buňce na lidech? Starala by se o ně a poslala by nám na zem Pána Ježíše?

Ať se na to podívám z jakékoliv strany, vždycky skončím na stejném místě. Bůh byl, je a bude. Možná kdybych se poradila s nějakým vědcem, tak by mi mohl rozumně a logicky všechno vysvětlit. Vědci ví totiž všechno úplně na 100%...až na jednu chybičku...nedávno našli kousek archy. Noemovi samozřejmě. Tak uznali, že Noe byl, na arše se plavil a jelikož ji našli na hoře Ararat, tak tam nejspíš i zabrzdil (V Bibli je to napsáno už jak dlouho). Teď se zase bude zkoumat, proč tak dlouho pršelo, jestli tedy vůbec tak dlouho pršelo a jaký meteorologický jev to mohl být.

Pravda na vědce se nemůžeme zlobit, je to jejich práce a buďme rádi, že je máme. Možná je to jejich způsob hledání víry, jsou to lidé, kteří jen tak něčemu neuvěří, potřebují ke všemu hmotný důkaz, tak jako apoštolové potřebovali zázraky, aby uvěřili, že Ježíš je Boží syn. (A ruku na srdce, když se najde takovýto artefakt i věřícím lidem poskočí radostí srdíčko).

Bůh je prostě NĚKDO...Bůh je láska, Bůh je všechno, co je dobré, Bůh je někdo, kdo je s námi, když nám není dobře...

Paradox je, že Boha volají i nevěřící lidé. Když je někomu z nich ouvej obrací se na Boha, něvědomky ho prosí o pomoc...

 

Zobrazeno 1541×

Komentáře

verupol

Přesně! Souhlasim! ...říkají, že v něj nevěří, tak proč k němu volají? Když se jim tohle řekne, tak se hned stáhnou a zamyslí a nebo na druhou stranu vám řeknou, že vlasntě k nikomu nevolají, nikoho neprosí, ale že to je jen takové zvolání, které se mezi lidmi říká a nic neznamená ...což je samozřejmě blbost a jen se snaží navenek nějak oponovat...nicméně je určitě dobré je na to upozornit, ono je to donutí se nad tím zamyslet (vlastní zkušenost). Jinak o té arše, že se našla jsem nevěděla...hned si to zkusím dohledat.

GiovanniB

Dal jsem to v práci přečíst kolegovi, co si říká "neznaboh" a myslím, že má o čem přemýšlet. Pořád se mě na něco vyptává :o) Asi mu to pěkně vrtá v hlavě...

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz